Betalen zonder creditcard, is er een alternatief?

prepaid-creditcardEen app in de appstore, een vakantie boeken of die tickets voor dat leuke festival. In onze online wereld komt het steeds vaker voor dat je alleen met creditcard kunt betalen.  Maar hoe doe je dat als je geen creditcard hebt? Zijn er alternatieven of moet je echt zo’n kaart aanschaffen?

Gelukkig is er goed nieuws, want er zijn inderdaad een paar manieren om de creditcard te omzeilen:

 1. Vooruitbetalen

  Vaak kun je op verzoek ook vooruit betalen. Dit is een prima oplossing als je geen haast hebt, maar bij onbekende winkels/leveranciers voelt dit vaak niet prettig. Het is omslachtig en vertraagt het leveringsproces enorm.

 2. Prepaid creditcard

  Je kunt online een soort prepaid creditcard aanschaffen. Iedere volwassene kan zo’n kaart aanvragen er is geen kredietcheck nodig. Het geld stort je er immers zelf op. Hooguit kan men vragen om een legitimatie. Er zijn twee varianten: een echte kaart waarmee je ook in de winkels kunt betalen, of een soort voucher, waarmee je alleen online betalingen kunt doen. Het aanvragen van de kaart is zo gepiept, maar houdt er wel rekening mee dat je betaalt voor het storten van het geld op de kaart.

 3. Giftcards

  Diverse platforms bieden giftcards aan. Bijvoorbeeld voor de Google Play store of om iTunes muziek en apps te downloaden.

 

Welke prepaid creditcards zijn er?

Omdat Prepaid creditcards een volwaardig alternatief bieden en voor iedereen beschikbaar zijn, laten we hieronder de opties zien:

Paypal prepaid Mastercard.

Deze creditkaart werkt samen met een paypal account. Gratis als er geen geld op staat, anders kost het je $4,95 per maand. Maar helaas is deze kaart in Nederland nu nog niet aan te schaffen. Wellicht iets om in de gaten te houden als je toch al een Paypal account bezit.

Prepaid Mastercard

MasterCard is een bekende en wereldwijd breed geaccepteerde creditcard, ook online. In Nederland kun je op meer dan 90.000 adressen betalen met de creditcard. Wereldwijd op meer dan 27 miljoen plaatsen. Ook kun je ermee pinnen. Omdat je zelf geld stort op de Card en er geen limiet is, bepaal je zelf de hoogte van het tegoed op je Card. Bovendien vindt er geen BKR-toetsing plaats bij een prepaid Card.

 • bijdrage van € 17,50 per jaar
 • storting/opname van geld €0,95 per keer
 • Limiet: geen stortingslimiet
 • app om zicht te houden op je uitgaven, maar je krijgt ook maandelijks een factuur per e-mail.
 • Veilig shoppen: 180 dagen aankoopverzekering, fraudepreventie, aflevergarantie
 • gratis aanvullende reisverzekeringen als je de vakantie met de kaart betaald
 • levering ca. 10 werkdagen
 • ICS klanteservice is 24/7 bereikbaar. Je kunt tegen 2% ook geld uit bij een geldautomaat opnemen. Nu eenmalig 5 euro cadeau.

Meer informatie: Prepaid Mastercard

3V Card

Een andere bekende leverancier van een prepaid creditcard is Visa. De 3V card gebruik je als een creditcard, maar je betaalt vooraf je saldo. Ook met deze kaart kun je geld opnemen bij een geldautomaat.  Er zijn geen jaarlijkse abonnementskosten verbonden aan de kaart, maar je kunt wel in maandelijkse administratiekosten van €1,95 terechtkomen als je de kaart 15 maanden niet hebt gebruikt en er nog wel saldo op staat. Terugboeken naar eigen rekening is 5 euro dus het is een kwestie van afwegen wat goedkoper is: het geld uitgeven, terugstorten of de maandelijks administratiekosten betalen.

 • eenmalig €10,- voor de kaart
 • opwaarderen: € 2 per keer
 • Limiet: je kunt maximaal 150 euro per keer opwaarderen met een totaal van 2500,- per 12 maanden.
 • na 15 maanden inactief wordt er bij saldo op de kaart maandelijks 1,95 ingehouden
 • Snelle levering van ca. 2 werkdagen

Je kunt bij 3V ook een voucher kopen voor online betalingen. Je krijgt dan geen kaart toegestuurd, maar ontvangt een creditcardcode. Je koopt hiermee minimaal 20 euro tegoed voor 1 euro, wat 4 maanden geldig blijft. Na verval kun je het resterende tegoed binnen 12 maanden nog gratis terugstorten op je rekening.

Het opwaarderen is met 2 euro vrij prijzig en omdat je gebonden bent aan een maximum van 150 euro per keer is de kaart dus vooral interessant voor kleinere aankopen. Het is onduidelijk wat voor extra services deze kaart biedt.

Meer informatie: Prepaid 3V Visa Card

Conclusie

Op een veilige manier aankopen doen met een prepaid creditcard is mogelijk. Uit ervaring weten we dat het aanvragen van zo’n kaart vrij eenvoudig en snel is gerealiseerd. Je kunt voor de aanschaf De meest complete kaart is de Prepaid Mastercard. Met deze kaart heb je geen last van limieten en hoef je bijvoorbeeld een bedrag van 1500 euro niet in 10 keer te storten op de kaart (voor 20 euro). Ook geniet je van services zoals aankoopbescherming, 24/7 bereikbaarheid en gratis reisverzekering etc. Wil je alleen even een aankoop doen in de appstore dan is de V3 wellicht een goedkoper alternatief, zolang je maar in de gaten houdt dat na 15 maanden inactiviteit je bij een resterend saldo opeens 1,95 per maand gaat betalen voor je prepaid creditcard.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *