De beste Playstation 4 games voor kinderen

Voor de Playstation zijn veel spellen in omloop, vaak realistische spellen die met name geschikt zijn voor volwassenen. Zijn er dan helemaal geen leuke, vriendelijke spellen voor kinderen? Natuurlijk wel! Met dit lijstje helpen we je vast op weg.

 

Cars

Thema: racen
Leeftijd: 3+

Houdt jouw kind van Cars? Dan zit je goed met dit deze game, waarin de bekende disney Pixar auto’s de hoofdrol spelen. Je begint met een mooi speluitlegfilmpje, daarna start je racecarrière en kun je auto’s, parcours en gadgets vrijspelen. Kies je Cars karakter, de kleur vlammen en claxon en je kunt van start. Rijdend over een parcours kun je op sommige plekken wapens activeren en de andere racers dwarsbomen of turboboost sparen. Ben jij sneller dan je tegenstanders of wordt je van de weg geschoten door een raket?

Je hebt oefenrondes, races, stuntraces waarbij je moet springen, salto’s maakt en achterstevoren kunt rijden. Het is laagdrempelig en makkelijk te spelen, maar vooral leuk omdat je tegen elkaar kunt racen (tot 4 personen, maar wij hebben slechts 2 uitgeprobeerd) en de race krijgt een extra dimensie doordat je elkaar kunt dwarsbomen met projectielen of gelekte olie.

Prijs: 20 euro (Bol.com)

 

Little Big Planet

Type: platformgame
leeftijd: 7+

Deze game heeft humor en is erg leuk om samen te spelen. Zeker wanneer je niet voor schieten of racen bent kun je veel lol aan deze platformgame beleven. In het spel moet je de planeet Bunkum redden, samen met Sackboy en zijn gebreide vrienden. Elk karakter heeft unieke eigenschappen. Puzzel, spring over obstakels, bouw je eigen creaties en deel deze met de wereld. Gelukkig zijn er online voldoende levels te spelen als je snel door de verhaallijn heen bent. Goed voor vele hylarische momenten, niet alleen voor de kids leuk dus.

Prijs: ca. 32 euro (Bol.com) of 19,95 euro (Nedgame)

Rocket League

Thema: Voetbal en auto
Leeftijd: 3+

Voetballen met auto’s dat is wat je kunt verwachten in Rocket League. Je kunt je eigen auto kiezen en tegen elkaar spelen. Onze jongste zoon is gek op autoracen en voetballen dus dit spel is de perfecte combinatie. De game speelt zich af in een soort voetbalkooi waar de auto’s in rijden, ook tegen de wanden op. Met de auto wordt een grote bal het veld over gespeeld om zo doelpunten te scoren. Geen extremen qua agressie, maar wel vermakelijk het ziet er leuk uit en de kinderen hier spelen het graag, meestal samen, zodat ze een elk een team zijn. Een laagdrempelig spel, ook eenvoudig door jonge kinderen te spelen.

Prijs: 25 euro (Bol.com)

 

The Witness

Type: puzzel

Een puzzelgame met een prachtig design, telkens moet je nieuwe puzzels oplossen om steeds verder in de game te geraken voor wie van puzzels oplossen houd is dit een leuke game. Doordat het steeds moeilijker wordt is het voor kinderen wel wat lastiger, maar het is ook een spel wat met papa en mama samen gespeeld kan worden. Een gewoon board game is leuk maar met dit spel kun je prima samen op de bank spelen lekker tijden de regenachtige dagen.

Meer info en downloaden: https://www.playstation.com/en-us/games/the-witness-ps4/

Lego worlds / Minecraft

Type: Bouwen, eigen wereld
Leeftijd: 7+

Hou je van bouwen en je eigen wereld creeëren? Dan zit je goed bij het bekende Minecraft of nieuwere Lego Worlds. Deze games bieden veel creatieve uitdaging, maar vergen wel dat je al kunt lezen om het echt te begrijpen en te kunnen spelen. Is je kind meer het type voor de snelle spellen, dan zal dit minder in de smaak vallen. Het vergt wat geduld, maar dan kun je wel urenlang spelen. Voor hele jonge kinderen niet echt geschikt, onze jongste (5) vindt Minecraft zelfs een beetje griezelig.

Prijs Lego Worlds: 27,95 euro (Bol.com)
Minecraft: 27 euro (Bol.com)

 LEGO Marvel super heroes, City Undercover, Ninjago etc.

Lego heeft naast Worlds nog een heleboel leuke games uitgebracht voor jongere spelers. Mooie grafische games met voor elke Lego fan wel een geschikte variant. Van Lego City tot de Marvel superhelden zoals Iron man en de Hulk, of kies een dinosaurus in Jurassic parc, beleef de avonturen van Harry Potter en Ninjago, het is er allemaal en nog leuk ook. Missies, puzzels, vechten en humor, met deze games kun je lekker samen spelen. Veel karakters om uit te kiezen en met de onmiskenbare Lego humor.

 

Afhankelijk van de gekozen variant, vanaf 18 euro (Bol.com)

 

ABZU

Type: avontuur, belevingsgame
Leeftijd: 7+

Een duiker wordt wakker en gaat op reis door de wereld van de diepe blauwe zee. Het spel bevat geen enorme uitdagingen, je gaat op zoek en duikt door de mooie wereld van de oceaan. Verwacht niet te veel interactie het is een belevingsgame, waarbij je op ontdekking gaat, zoals ook bijvoorbeeld de game Flower.

In het spel zitten een aantal acties, maar Abzu is vooral bedoeld om te ontdekken, te ontstressen. Het hele spel duurt ongeveer drie uur. Absoluut mooi gemaakt, maar vooral een bijzondere tegenhanger tussen alle drukke games vol prikkels. Hieronder de trailer van de game met zijn indrukwekkende muziek en geluid.

Prijs: 19,95 euro (Nedgame)

Flower

Type: avontuur
Leeftijd 3+

Dit spel is voor een breed publiek geschikt. Je bestuurt de wind en verzamelt bloemblaadjes, elke bloem waar je langskomt levert een blaadje op. Op deze manier vorm je uiteindelijk een ketting van blaadjes.
De bedoeling was om de droom van een bloem uit te beelden. Een supermooie game om te zien. Het spel bevat zes niveaus. Een mooi kleurrijk artistiek spel, een echt ontdekkingsgame waarin je velden andere kleuren kunt geven, langs rotsen kunt gaan. Dit is echt een game als je een rustige ervaring wilt en niet wil verzanden in spellen die veel geweld en drukte bevatten. Wel vinden wij de game soms toch te druk of te psychedelisch Abzu is veel rustiger wat dat betreft. De game heeft geen doelen zoals andere dat wel hebben. Flower is eigenlijk een vervolg op de game flow.

Het spel is te downloaden via de playstationstore voor 7,95 euro.

Sound Shapes

Type: Muziek, retro
Leeftijd 3+

Voor de muziekliefhebbers, is deze game (uit alweer 2012) een must. Wat is Sound shapes voor game?
Het is een oldschool uitziende game, waarin je eigen levels kunt ontwerpen: kies uitdagingen, vijanden, obstakels, maak je eigen muziek én deel vervolgens je creaties online. Je bouwt dus min of meer je eigen game. Muzikanten die hieraan mee hebben gewerkt zijn o.a Beck, Deadmau hun originele nummers zitten in dit spel. Maar je kunt vooral ook zelf componeren. Leuk om kennis te maken met bouwen en muziek.

Aan te schaffen via de Playstation store voor 12,95 euro, er zijn ook diverse add ons met geluidenbanken te downloaden.

Ratchet and clank

Type: avontuur, actie & schieten
Leeftijd: 7 +

Ratchet en Clank moeten de galaxy redden. Verzamel gekke wapens (bijvoorbeeld om vijanden in schapen te veranderen), beleef avonturen, los puzzels op en red zo de galaxy. Hierin zitten dus wel wapens en schietelementen. Dit is ook een druk vormgegeven game, maar zeker leuk en makkelijk te spelen. Misschien ben je wel iets te snel door de verhaallijn heen, maar dat maakte voor de kinderen eigenlijk niet zoveel uit. Om een indruk te krijgen van deze game het volgende filmpje.

Prijs: 19,99 euro (Nedgame) of 22,50 euro (Bol.com)

Ook vaak in combinatie met de PSP4 console (incl 2 andere games) te koop: 348 euro (Nedgame)

Farming simulator

Type: simulatie, Landbouw, real life
Leeftijd: 3+

Voor de echte fans van landbouwmachines: beheer je eigen boerderij, rijd in tractoren, ploeg en oogst. Vergt wel wat lezen en handigheid, bijvoorbeeld de plattegrond lezen zodat je weet waar je naartoe moet (en hoe je daar komt), maar voor de echte liefhebbers natuurlijk een fantastisch spel. Een jong kind zal echter wel hulp nodig hebben bij het spel.

Prijs: vanaf 28 euro (Nedgame)

 

Plants vs Zombies

Thema: ontdekken, schieten & avontuur
Leeftijd 7+

Is je kind toch echt verslingerd aan schietspellen, dan is Plants vs Zombies wel een vriendelijker variant. Bij onze kinderen was dit spel op de tablet al populair, maar op de Playstation gaat er een complete virtuele wereld voor ze open. Ben je een plant of kies je de kant van de zombies? Speel met de karakters zodat ze sterker worden en nieuwe outfits vrijspelen. Ontdek andere werelden in het spel, geheime missies of schiet anderen te hulp. Er is in het spel een split screen modus waarmee twee lokale spelers tegelijk samen kunnen spelen (of tegen elkaar als plant danwel zombie), dit is geen instelling in de game, maar gaat via een ‘kast’ in de tuin. Er is veel te ontdekken, alhoewel dit in het begin wel even zoeken is, veel rondlopen en ontdekken dus. Je kunt ook online spelen met anderen maar dat gebruiken we niet. Wel lastig is dat dit spel een vaste internetverbinding vereist en een account voor 18+, dus voor je aan de slag kan moet je het nodige instellen en registreren en je kunt dus ook geen subaccount gebruiken. Je moet er dus iets voor over hebben, maar dan heb je ook wat! Prima ook te spelen voor jonge kinderen, cartoonzombies verslaan is eerder grappig dan eng.

Prijs: 19,95 euro (Bol.com)

 

Dirt rally

Type: autoracen
Leeftijd: 3+

Dit is een waanzinnig mooi spel als je van off road racen houdt. Meer dan veertig verschillende auto’s om mee te racen. 70 parcours van modder tot ijs ralley roads. Net als bij veel andere racespellen kun je auto’s upgraden en tunen of aan je carrière bouwen. Racespellen zijn vaak leuk om te doen, vooral als je ook tegen elkaar kunt racen. Zeker een succes bij kinderen die van racen of auto’s houden. Let wel dat dit ook intensieve tijdrovende spellen zijn. Een half uurtje spelen wordt al gauw een uur spelen.

Prijs: 29.99 euro (Nedgame)
Of Dirt 4 voor 24,99 euro (Nedgame)

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer spellen te vinden: sportgames zoals Fifa, simulatiespellen voor de treinfreaks etc. Hebben we een topspel gemist? Deel deze dan nog even met ons!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *