Sintstress? Niet met deze tips voor een super sinterklaasfeest

Last-minute Sintstress? Moeite met dichten of surprises maken? Of moet je een cadeau kopen voor iemand die je niet goed kent? Geen paniek! Met deze tips kun je de stress van je af laten glijden en er een succesvol sinterklaasfeest van maken!

Sinterklaasgedicht schrijven

Heb je moeite met gedichten schrijven? Vraag dan eens iemand anders om je te helpen. Al met een paar zinnen of rijmwoorden ben je een heel eind op weg. Bedenk ook dat de meeste mensen helemaal niet zitten te wachten op een gedicht van minimaal een A4 dus kort maar krachtig is prima. Als het op de persoon slaat is het al snel leuk, gaat het over het cadeau dan is het misschien leker als het alleen maar vraagtekens oproept om het verrassingseffect te versterken (denk dan ook wel even na over de vorm van het pakje of dat je kan verraden). Kom je in je vriendenkring niet verder? Doe dan op internet eens inspiratie op. Er zijn voldoende gedichten te vinden die je zo kunt gebruiken om jouw fantastische gedicht mee te maken. Op deze website kun je kant en klare gedichten vinden. Heel makkelijk om lastminute stress te voorkomen!

Op zoek naar een goed Sinterklaasgedicht?Vind kant en klare gedichten of maak snel zelf een mooie op de website: Sinterklaasgedichten.com

 

Lootjes trekken

Altijd gedoe met het trekken van lootjes en het afstrepen van cadeaulijstjes? Dat hoeft niet want je kunt heel eenvoudig online lootje trekken (bijvoorbeeld op lootjetrekken.nl). Sluit bepaalde mensen uit, voeg lijstjes toe of streep gekochte cadeautjes af van de wensenlijstjes.

Surprise maken

Hoe maak je nu eenvoudig en snel een leuke surprise? Een paar tips:

  • Maak iets wat slaat op het cadeau of de persoon. Wees niet bang voor een beetje mislukken, in je gedicht kun je al hints geven over wat het moet voorstellen. Bovendien, de slechtste surprises zorgen vaak nog voor jaren plezier ūüėČ
  • Kies iets eenvoudigs, het gaat om het idee niet de uitvoering.
  • Supersimpele surprise tip: van een kartonnen verpakking kun je eenvoudig een boek maken. Je beplakt de buitenkant met papier. Schrijft er een titel op, plakt een bijpassend plaatje (of tekening) en schrijft een achterflaptekst. Op de zijkant maak je strepen om bladzijden te suggereren en een rugtitel en klaar. De inhoud kan van alles zijn, bedenk vooral iets wat bij iemand past. Wil iemand afvallen of speelt hij teveel games? Denk dan aan een titel als : ‘ Eerste hulp bij… ¬† afvallen /autorijden/computeren/gameverslaving etc. ¬†Je kunt ook juist een liefhebberij op de hak nemen. Is iemand fan van Ajax? Geef hem dan een afkickmethode volgeplakt met Feyenoordmateriaal. Fan van Justin Bieber? Geef dan een handleiding ‘ontBieberen’. ¬†Een cursus tegen spinnenfobie, vliegangst of te laat komen, met boeken kun je eindeloos vari√ęren.
  • Echt niet handig? Er zijn ook kant en klare surprisekits te bestellen bij de surprise-winkel.nl , waarmee je in een handomdraai bijvoorbeeld een pok√©monbal maakt (razend populair geweest dit jaar bij vele mensen dus grote kans dat dit ook voor jouw lootje het geval is):

Surprises-winkel.nl

Sintversiering en kostuums

sinvlaggenOm het feest gezellig aan te kleden kun je in de winkels tegenwoordig van alles vinden. Van jutezak, servetten en bordjes tot decoratiepoppen, vlaggen en cadeaupapier. In de supermarkten en winkels ligt het vol met sinterklaas spullen, zoek je iets originelers? Steek dan je licht eens op bij een van de vele winkels online. Bij o.a. Sinterklaas-feestwinkel.nl . Hier kun je ook een Sint of Pietenpak aanschaffen.

Cadeautjes kopen

Bij sinterklaas draait het om cadeautjes. Maar hoe kom je nog origineel uit de hoek? Vaak bieden gadgetwinkels uitkomst voor originele cadeaus. Wat dacht je van een projector voor je smartphone (19,95), een straatnaambord, legopoppetje als sleutelhanger, treinbaantape, inkleurposter van Amsterdam, broodplank met gravure, voetbalafstandbediening, motor vor papieren vliegtuigjes. Even rondneuzen in deze winkels en je komt vast op een goed idee:  cadeautjes.nl   en Sinterklaaswebwinkel

Sint op bezoek?

sinttelegramJe kunt natuurlijk Sinterklaas uitnodigen om langs te komen, maar het ook leuk om iemand te verrassen met bijvoorbeeld een videoboodschap van de Sint of denk ook eens aan een Sinterklaastelegram, een persoonlijk bericht van de Sint per post, met desgewenst een klein cadeautje erbij (chocoladeletter, 3D puzzel, spelletje etc.).

Sint gaat ook met zijn tijd mee dus een SMS is ook een optie. Met SMSvandeSint.nl kun je een sms’je sturen namens Sinterklaas! De ontvanger heeft geen idee wie de echte afzender is en wordt dus compleet verrast. Verras je kind, vriend of familielid¬†met een berichtje van de Sint, bijvoorbeeld dat hij zijn schoen mag zetten of gewoon om een gedicht te sturen. Of een berichtje om te zeggen waar de kadootjes liggen. Je kunt de afzender en het bericht zelf instellen.

 

Cadeautjes uitdelen

Ten slotte als de cadeautjes gekocht zijn en ingepakt in surprises en voorzien van een gedicht, krijg je nog het uitdeel moment. Voor het verrassingseffect kun je vragen of de buren op de deur willen bonken en de zak met cadeaus daar neerzetten, maar je kunt ook een speurtocht door het huis met verwijzingen naar de volgende plek waar een puzzelstukje of hint ligt om uiteindelijk bij de pakjes te komen. Geen buren bij de hand of is je kind te argwanend? Gebruik dan de handige Sint-SMS om een berichtje te sturen namens de Sint. Bijvoorbeeld dat de cadeautjes op zolder liggen of ergens buiten. Je kunt het zelfs gebruiken als afleidingstruc en dan snel de cadeautjes neerleggen.

kadospelTIP: Het Sinterklaas kadospel is een bordspel met opdrachten om de gekochte cadeautjes te veroveren.

Soms is het gewoon genoeg om simpelweg de cadeautjes stuk voor stuk uit te delen. Dit is prima, zeker als je surprises hebt. Op kantoor en vriendenfeestjes is het zogenaamde dobbelen populairder.

Sintdobbelen: iedereen koopt twee kleine cadeautjes: iets leuks en iets geks. Alle cadeautjes worden ingepakt meegenomen. Je hebt een dobbelsteen en spreekt af wat elk getal betekent. Bijvoorbeeld: bij 1 mag je een cadeau links wegpakken, bij 2 moet je iets weggeven naar rechts, bij drie schuift iedereen zijn cadeautjes door naar links, bij 4 mag je iets uitpakken, bij 5 alles weggeven aan links, bij 6 mag je alles bij één persoon wegpakken. Voor een creatievere variant kun je gebruikmaken van het spel Denkdobbelen.

Nou wat je ook bedenkt, een fijne pakjesavond!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *