Eenvoudig en goedkoop je raam isoleren

tesa cover isolatieOude ramen bieden in de winter weinig comfort. Soms is het echter niet mogelijk ze te vervangen voor goed isolerend dubbel glas. Het kan te duur zijn of simpelweg niet toegestaan vanwege de monumentale status van je huis. Wat is er dan wel mogelijk?

Voorzetramen

Een veelgebruikte oplossing is het voorzetraam. Variërend van een echt glazen raam tot een kunststof  plexiglazen variant. Maar deze oplossing is niet heel erg goedkoop en bij de goedkope varianten ook juist weer niet mooi. Er zijn diverse bedrijven gespecialiseerd in voor of achterzetramen. Vaak is dit een oplossing die je kiest bij monumentale paden, waar de investering wel de moeite waard is.

 

Transparante isolatiefolie: thesa moll thermo cover

Naast het traditionele voorzetraam is er ook een iets minder bekende manier om je raam te isoleren: transparantie isolatiefolie (Tesa moll thermo cover).  Erg goedkoop (ca 15 euro voor een paar vierkante meter), maar ook effectief. De folie zorgt voor een extra isolerende luchtlaag voor het venster, vergelijkbaar met een extra glaslaag. Ideaal voor oudere ramen of ramen met enkel glas. Het bespaart energie, voorkomt condensvorming en is bijna onzichtbaar. Je plakt de folie eenvoudig met bijgeleverde dubbelzijdige (transparante)tape vast en gebruikt een föhn zodat de folie zichzelf strak trekt en je er eigenlijk niets van ziet.

Op het volgende filmpje kun je zien hoe je de folie eenvoudig zelf kunt bevestigen:

De folie is verkrijgbaar in twee formaten en te koop bij bouwmarkten of online te bestellen voor ca. 15 euro bij bijvoorbeeld Conrad:
Tesamoll® Thermo Cover (l x b) 4 m x 1.5 m Transparant

Tesamoll® Thermo Cover (l x b) 1.7 m x 1.5 m Transparant

 

7 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *