Hammamdoek: de ideale handdoek

Gewone handdoeken nemen veel ruimte in en zijn eigenlijk alleen zacht als ze uit de droger komen. Onhandig op vakantie of in je kleine badkamerkast. Veel fijner zijn de compacte, zachte, super drogende hydrofiele doeken voor baby’s. Gelukkig is er ook een volwassen variant: de Hammamdoek.

hammamdoek-hydrofielHydrofiele doeken voor baby’s worden veel gebruikt. Lekker zacht voor de huid, nemen veel vocht op, klein op te vouwen en snel droog. Ideaal vonden wij ze voor onze kinderen en ook nog eens super praktisch omdat je ze overal voor kunt gebruiken. Het enige nadeel van een hydrofiele luier is eigenlijk het te kleine formaat. Je zou ze graag wat groter willen. En ook mooier qua look.

Gelukkig bieden de hammamdoeken daar uitkomst. Ze doen je een beetje denken aan de hydrofiele doek qua stof en de geweven structuur dus lekker zacht en super absorberend, maar stijlvoller en desgewenst kleurrijker. De ideale handdoek voor thuis, op het strand, als picknickkleed, in de sauna of mee in de vakantiekoffer.

Ze variëren van het gewone handdoekformaat tot aan het formaat van een strandlaken dus er is er altijd wel één die past. Geen grote dikke stapels meer in je kast, maar een stijlvolle wellness uitstraling. En neem nu de vakantie. Met badlakens is je koffer zo gevuld, maar met deze doeken hou je ruimte over voor de spullen die er echt toe doen.

Een kleiner geheel zonder concessies te doen. Veel dunner dan de gewone handdoeken, superabsorberend, zacht, klein in de vakantiekoffer, bruikbaar op het strand en vooral ook nog eens supersnel droog. Eenmaal terug thuis neemt deze handdoek veel minder kastruimte in (met een gezin vaak geen overbodige luxe) en zijn ze makkelijk in de was.  Ook zonder droger en wasverzachter (gebruik hiervan verminderd zelfs het absorberende vermogen) voelen de doeken nog steeds zacht aan. Eigenlijk worden de echte hammamdoeken na verloop van tijd zelfs zachter!

 

Hammamdoeken in diverse formaten / dessins verkrijgbaar

Bol.com:

hammamdoeken-bol

 

Fonq.nl:
hammamdoeken

Kortom de hammamdoek is niet alleen de ideale vakantiehanddoek, maar heeft bij ons thuis ook zijn vaste plek verworven. Eerst als grote hydrofiele doek voor de kinderen (lekker voor de huid bij het afdrogen!), maar later als volwaardige hammamdoek voor het hele gezin. Of het nu is in de badkamer, op vakantie of gewoon in het park, de hammamdoek is voor ons niet meer weg te denken!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *