Je zwembad blijft mooi schoon met deze robot stofzuiger

Een zwembad is heerlijk, maar moet ook schoongehouden worden. Want wie wil er nou zwemmen in een vies zwembad? Gelukkig hoef je daarvoor niet meer per se dagelijks met een schepnet in de weer. Tijdens onze laatste vakantie ontdekten we dat het ook anders kan; met een robot stofzuiger. Ideaal, geen geschep meer en toch een heerlijk schoon zwembad. Ook zorgeloos genieten van je zwembad? Check dan deze robotstofzuigers.

zwembadstofzuiger

Vind nu jouw ideale zwembadstofzuiger

Er zijn verschillende soorten zwembaden en dus ook verschillende soorten stofzuigers. Het type zwembad en de grootte van het zwembad bepalen de ideale stofzuiger. Een groter zwembad vereist bijvoorbeeld meer zuigkracht en in een jacuzzi wil je geen rondrijdende robot en de stofzuiger waarschijnlijk zelf bedienen.

 

Stofzuigers voor grotere zwembaden:

Dolphin Zenit 20

Deze stofzuiger wil iedereen wel, want hij kan de bodem en de wand (tot aan de waterrand) heel goed schoonhouden. Hij krijgt goede reviews en scoort gemiddels een 9,5. Dat komt  mede door het gebruik van de verschillende borstels. De trap kan hij ook meenemen, maar dat gaat ondanks de gyro niet altijd goed. De stofzuiger heeft twee cartridges voor het opvangen van grof en fijn vuil, dat werkt veel makkelijker dan een filterzak, even afspoelen en klaar.  Er is een app van Dolphin beschikbaar waarmee je de robot ook kunt besturen, instellen van de programmering kan helaas niet via de app. Hij wordt geleverd met een transportkarretje en beschikt over een swivel om te voorkomen dat de kabel in de knoop raakt. Geschikt voor van zwembaden van ca. 12 meter. Niet heel goedkoop, maar voor ongeveer 1500 euro knapt hij je vuile werk op, je krijgt wel 3 jaar garantie
Meer informatie of aanschaffenRobotstofzuiger Dolphin Zenit 20 (1499 euro)  Heb je liever de versie met afstandsbediening, kijk dan naar de Dolphin Zenit 30

Iets lager budget? Dan is de Dolphin Zenit 10 een goede keuze. Ook met dubbele cardridge, swivel (fijn geen wegspuitend water) en twee borstels, maar komt alleen niet helemaal boven aan de rand.

Zodiac Tornax bodemzuiger

Door de 4-wielaandrijving vindt deze robotstofzuiger makkelijk zijn weg over obstakels. Hij houdt je waterlijn, bodem en wand mooi schoon. De vorige versie scoorde goed in de reviews en van deze verwachten we ook dat hij prima kwaliteit levert.  Met swivel en 3 instelbare programma’s (bodem, wand en waterlijn of alleen waterlijn) en weekprogrammering. De stofzuiger wordt geleverd met kinetische waterdichte afstandsbediening om de robot handmatig naar moeilijk bereikbare plekken te loodsen, erg handig. Geschikt voor 12x 6 meter zwembaden.

Meer informatie of aanschaffen: Zodiac RV 5600 Vortex Pro 4WD. Op zoek naar een goedkopere variant? Kijk dan eens naar de Zodiac RV 5400 Vortex 4WD, deze heeft echter geen swivel.

 

Beste prijs-kwaliteit

Veel van de beter stofzuigers zijn ook meteen aan de prijs. Zoek je toch het gemak van een stofzuiger, maar betaal je liever niet te veel? Kijk dan eens de volgende stofzuigers, prima prijs-kwaliteitverhouding en veel tevreden gebruikers:

Smartkleen zwembadrobot

Voor ongeveer 500 euro heb je een bodemstofzuiger voor je zwembad die doet wat hij moet doen. Hij reinigt alleen de bodem en heeft geen swivel, maar is eenvoudig in gebruik.

Meer informatie en aanschaf: Smartkleen zwembadrobot

 

Stofzuigers voor handbediening (ook voor je opblaasbadje!)

Easy clean

Heb je geen vast zwembad maar een opblaasbad of een jacuzzi? Ook dan is er een fijne betaalbare oplossing, want voor nog geen 50 euro haal je er al één in huis. Geen robotstofzuiger die zelf zijn weg vindt, maar wel een prima manier om snel je zwembad schoon te maken. De Easyclean vangt al het vuil zoals blaadjes en insecten op in de filterzak.

Meer informatie en aanschaffen: Easy CLean Zwembadstofzuiger

Pool Blaster Zwembadstofzuiger Max Li

De Pool Blaster is voorzien van een accu en hoeft niet te worden aangesloten op filters. Hij is dus als losse stofzuiger te gebruiken voor kleine en grote baden: ideaal voor de jacuzzi of hottub. Telescoopsteel is ook te bestellen.

Meer informatie en aanschaffen: Pool Blaster CG max Li, circa 400 euro en voor Pool Blaster met lichtere zuigkracht kun je ook volstaan met de Poolblaster Aque Broom Spa voor circa 90 euro.

 

Kortom, zeg maar dag tegen vieze modderbaden. Vanaf nu kun je lekker achterover leunen en vooral genieten van je zwembad!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *