Hoe verstuur je een groot bestand

groot bestandSoms wil je een erg groot bestand naar iemand sturen. Dit kan meestal niet via de e-mail want de meeste e-mailprogramma’s versturen geen berichten die de limiet van 10 MB overschrijden. Google is hierop wel een uitzondering met een limiet van 25 GB, maar daar heb je nog steeds niets aan als de ontvanger geen GMail gebruikt. Gelukkig zijn er andere handige oplossingen voor en kun je het bestand vaak makkelijk via een website zoals We transfer versturen of vanuit Hotmail Skydrive delen. De mogelijkheden om grote bestanden te versturen op een rij:

We Transfer

Via de website van We Transfer kun je heel eenvoudig gratis en zonder registratie bestanden tot 2 GB versturen. Je bestand is twee weken lang te downloaden en zal daarna worden verwijderd. Er is ook een plus-account mogelijk waarbij je persoonlijke opslagruimte krijgt voor opslag en tot wel 10 GB aan bestanden kunt versturen.

Hoe werkt We -transfer

Zo werkt we transfer

  • ga naar de website We Transfer
  • klik op ‘+ voeg bestanden toe’ en selecteer het bestand of de bestanden op je computer die je wilt versturen
  • vul het e-mailadres in van de gewenste ontvanger (je kunt meteen meerdere personen het bestand sturen)
  • vul je eigen mailadres in
  • typ een berichtje voor de ontvanger
  • klik op de knop transfer

De website zal vervolgens de ontvanger een link sturen waarmee het bestand  gedownload kan worden. Je ontvangt bericht wanneer dit is gebeurd.

Mijn bestand

Via mijn bestand kun je ook zonder registreren bestanden tot maximaal 1 GB groot delen, na 60 dagen wordt het bestand verwijderd.

Hoe werkt Mijn bestand

Het werkt heel eenvoudig:

  • Selecteer het gewenste bestand op je computer
  • Klik op upload!
  • Vervolgens kun je de link naar het bestand delen via bijvoorbeeld de mail, facebook of TwitterMijn bestand

 

 

Gratis uploaden en versturen, maar registreren verplicht

Vergelijkbaar met bovenstaande diensten zijn er nog diensten waar je ook bestanden kunt opslaan en delen. Voor je gebruik kunt maken van deze diensten dien je eerst te registreren:

 

Hotmail, Onedrive

OneDriveWanneer je gebruik maakt van een Hotmail e-mailadres, beschik je automatisch over Microsoft Onedrive (voorheen Skydrive) zoals het tegenwoordig heet. Dit is een gratis opslagruimte van maar liefst 8 GB en direct gekoppeld aan je bestaande account. Eenvoudig in gebruik en behalve delen kun je ook aangeven of iemand het bestand alleen maar mag lezen.

Bekijk hier het filmpje over Onedrive

https://onedrive.live.com/

 

Google Drive

googledriveMet een GMail account kun je ook gebruik maken van Google Drive. In 2013 voegde Google de opslagruimte van Gmail, Google Drive en Google+ Photos samen tot één opslag in de cloud van 15 GB. Betaalde service met (veel) meer opslagruimte is ook mogelijk.

http://drive.google.com/

 

Bestanden delen via een opslagservice

Wanneer je vaker grote bestanden wenst te versturen of regelmatig samenwerkt met anderen en je beschikt niet over een Hotmail of GMail-account dan kun je nog één van de vele andere services overwegen:

 

 

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *