Hoe maak je loom armbandjes

 

Ben jij ook zo gek op loom?

loom-elastiekjes-loomenLoom is de nieuwe rage, je weet wel van die elastiekjes waarmee je leuke armbandjes, horloges en andere creatieve dingen kunt maken. Maar hoe doe je dat? Waar vind je leuke patronen en creatieve ideeën voor sieraden en accessoires. En waar koop je loom elastiekjes?

 

Hoe werkt loomen?

Er zijn diverse methodes en hulpmiddelen om sieraden te maken met de elastiekjes. Zo heb je een loomboard en haaknaald nodig en natuurlijk de elastiekjes, maar er is ook een miniloom en sommige mensen gebruiken gewoon een (bestek) vork. Is de armband op de gewenste lengte dan kun je met een plastic haakje de uiteinden aan elkaar bevestigen. Eventueel kun je de armbandjes verrijken met bedeltjes of horloges.

Loom instructievideo  en patronen

De uitleg voor armbanden en patronen zijn er in overvloed te vinden op youtube. Even inspiratieloos? Dan wordt je vast weer enthousiast van het bekleden van de potloden, tuinschep of zelfs van het ontwerpen en maken van je eigen loom bruidsjurk (kijk maar eens op http://www.loommania.nl/rainbow-loom-jurk-voor-bruiloft/) !

Wil je eerst de basisbeginselen onder de knie krijgen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de onderstaande instructie:

Liever eens proberen met een vork?

Waar koop je loom

loomkitJe struikelt bijna over loom van supermarkt tot hobbywinkel, iedereen lijkt het te verkopen. Maar in de winkels vind je niet altijd wat je zoekt, mis je kleuren, accessoires, charms of leuke patronen. Daar biedt het internet uitkomst. Je kunt de officiële Rainbow loom onder andere kopen bij  Loommania.nl, maar er zijn ook diverse goedkopere varianten in omloop.

loom bedelsVoorbeelden van nep loom:

Basisstartsetje voor 3,99 euro

50 bedels voor 9,50 euro

 Pastel loom elastiekjes 1,99 euro

 

 

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *