Waar naar toe: Lego -The art of the brick tentoonstelling

lego art of the brick amsterdam expo

Lego, het wereldberoemde steentje is nog steeds niet achterhaald. Wie kent ze nu niet die primair gekleurde steentjes? Is het niet van eindeloos bouwplezier, dan wel van op een rondslingerend steentje stappen met je blote voet. Zelfs Google ontleent haar logokleuren nog aan de Lego waarmee de oprichters haar eerste servers deels opbouwden. Maar het blijft niet bij onze herinneringen aan kunstwerken. Lego ontmoet kunst, met de grote K.

 

The art of the brick

In Amsterdam Expo kun je deze zomer de geweldige tentoonstelling The Art of the Brick bezoeken. Een must see aldus CNN die het tot tot één van de top 10 exposities ter wereld rekent. De expositie toont bijzondere bouwwerken van kunstenaar Nathan Sawaya. Van historische kunst zoals Vermeer en Rembrandt tot moderne 3D sculpturen, waaronder een meterslang T-rex skelet. Meer dan één miljoen LEGO-stenen zijn er door Sawaya gebruikt om de ruim vijfenzeventig kunstwerken te maken.

De tentoonstelling is fascinerend voor jong en oud. Inspiratie opgedaan tijdens je bezoek? Er is ook een Play Zone waar bezoekers zelf creatief aan de slag kunnen met de bekende bouwsteentjes.

Voor een impressie van de tentoonstelling:

http://youtu.be/9h47iGWxf0k

De tentoonstelling is te bezoeken tot 14 september 2014 : http://www.amsterdamexpo.nl/the-art-of-the-brick/

 

Google: Build with Chrome

Naast de fysieke stenen helpt Google Lego ook de digitale wereld in met een app voor op je desktop computer. Je kunt hiermee virtueel Lego bouwen, waarbij je Google Maps gebruikt als je grondplaat


Meer informatie: https://www.buildwithchrome.com/

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *