Tips voor originele versiering van je bruiloft

Een belangrijk onderdeel bij het voorbereiden van je bruiloft is de versiering, want met de juiste versiering en aankleding creëer je jouw eigen sfeer en kan zelfs een saaie huwelijkslocatie nog spetteren!  Of het nu mega grote ballonnen, vlinders, heliumduiven, autovlaggen of stijlvolle slingers zijn, met deze tips geef je jouw trouwdag een onvergetelijk accent en laat je een onvergetelijke indruk achter bij de gasten!

 

Ballonnen maar dan mega groot!

reuzeballonnenDe gewone ballonnen bij een huwelijk kennen we allemaal wel, maar reuzeballonnen van meer dan een meter zie je minder vaak. Wil je een kamer vullen met ballonnen of gewoon indruk maken met iets anders dan anders? Bestel dan hele grote ballonnen van wel meer dan een meter groot. Gewone ronde of in de vorm van een hart.  De ballonnen kunnen uiteraard ook gevuld worden met helium. Spectaculair!

Om het opstijgen van heliumballonnen te voorkomen is het handig om de ballonnen te voorzien van gewichten. De gewichten zorgen ervoor dat de ballonnen op hun plek blijven hangen. Ook daar zijn mooie exemplaren van te bestellen; denk eens aan mooie harten om de aan de ballonnen te bevestigen, een chique gewicht voor wel twintig ballonnen.

Heel veel soorten ballonnen en accessoires zijn te verkrijgen bij de Heliumshop: Reuzeballonnen een mooie grote gouden ballon is te verkrijgen bij: Bruiloft-feestwinkel.nl

 

Een vis als drager van de ringen?

Ceremoniemeesters opgelet, de ringen moeten worden gebracht, het bruidspaar wil een originele manier waarop de ringen gebracht worden.
Wil je iets anders dan de bruidsjonkers en meisjes of is de bruidegom een fervent visser? Denk dan eens aan een Airswimmer, een op afstand bestuurbare heliumballon in de vorm van een clownvis, haai of voor de gamefreak in de vorm van een Angry Bird. Bevestig de ringen met een lintje aan de vin en de vis zwemt zo de ringen naar het altaar.walkingballoon

Kan het geliefde huisdier de ringen niet binnenbrengen? Denk dan eens aan een Walking balloon, al dan niet samen met een bruidsjonker of bruidsmeisje. Een knipoog die het bruidspaar vast kan waarderen.

Een rode loper geeft koninklijke allure aan het feest, maar tegenwoordig kun je een loper in allerlei kleuren krijgen, zelfs roze, oranje, goud, zilver of een zwarte loper met gouden sterren.

 

Van veelzijdig tule tot chique vlaggetjes

Of je nu een oprijlaan wilt versieren door om elke boom een strik te leggen, de auto wil versieren of zakjes wilt maken voor de give-aways, tule is vlaggetjesmultifunctioneel en verkrijgbaar in heel veel kleuren zodat je precies jouw originele tintje aan de dag kunt geven. Leef je uit met deze goedkope luchtige stof die geschikt is voor strikken en draperen en tal van creatieve uitspattingen. Van goud tot paars, allerlei kleuren tule stof kun je bestellen via de bruiloft-feestwinkel.nl

Verder zijn er natuurlijk eindeloos veel slingers, afzetlinten, confetti en andere decoraties te koop. Van wit tot goud en van rode harten tot duifjes. Dat het niet altijd schreeuwerig of afgezaagd hoeft te zijn bewijst deze chique vlaggetjeslijn met parelmoer.

 

Bruidsduiven of vlinders oplaten

duiven-huwelijk-bruidsduivenDuiven oplaten heeft iets romantisch, maar het gebruiken van echte duiven schrikt sommige mensen af. Tegenwoordig kun je ook duiven oplaten zonder dat daar een echt dier aan te pas komt. Je kunt namelijk bruidsduiven gevuld met helium oplaten. Deze heliumduiven zijn eigenlijk ballonnen in de vorm van een duif. Gemakkelijk op te laten en qua vlucht zien ze er in de verte ook uit als echte duiven. De heliumduiven zijn 100% biologisch afbreekbaar en dus niet schadelijk voor het milieu. Bestellen van bruidsduiven kan bijvoorbeeld bij de Heliumshop

Heb je niets met duiven en vind je ballonnen weinig origineel? Denk dan ook eens aan het vlinders-oplatenoplaten van vlinders. Dit is wel wat duurder, maar zeker voor natuurliefhebbers erg symbolisch en sprookjesachtig. Het loslaten van vlinders is oorspronkelijk een traditie bij de Amerikaanse indianen, die een wens deden elke keer als ze een vlinder loslieten. Helaas is het loslaten van vlinders niet het gehele jaar mogelijk (circa van april-oktober) en bestel op tijd in verband met het kweken van de vlinders. Vlinders kun je onder andere bestellen bij: Vlindergroet

 

Geen rijst gooien maar ijs eten!

Na de huwelijkssluiting in het stadhuis of de kerk is het een mooi moment waarbij er vaak met rijst gegooid wordt. Ook bellenblazen wordt steeds populairder, maar wat is nu leuker dan als bruidspaar de gasten verrassen met een mobiele traktatie, zoals bijvoorbeeld ambachtelijk ijs uit een ijscokar?  Niemand die dat verwacht en er ontstaat even een mooi moment om te feliciteren en/of te toasten. Ook gasten die enkel dit gedeelte van de dag bijwonen geef je zo een soort minireceptie. Hoewel dit eigenlijk geen versiering is, hoort het wel bij de aankleding van het feest en kan het een gekozen thema ondersteunen. Bedenk welke vorm van traktatie bij jullie past en informeer eens bij aanbieders in de regio of zoek online naar ijs/champagne/high tea etc. op locatie.

Ook de keuze van de locatie zelf kan een enorme invloed hebben op de gewenste uitstraling en het eventuele thema.

 

Autovlag of boeket op de motorkap

In plaats van de blikjes achter een auto, kun je nu ook kiezen voor een strakkere en moderne (maar ook stillere) variant: de   autovlag, voor ongeveer 5,50 euro wappert hij aan de auto.

Je kunt de auto ook voorzien van een mooi bloemstuk (keuze uit witte rozen of rode rozen) dat eenvoudig is aan te brengen met behulp van de magneet.

 

Ballon met ledverlichting

Mooi bij een ingang van het huis of in de avond op de feestlocatie , of op de pad van het huis, in combinatie met een traditionele rode loper met bijvoorbeeld rozenblaadjes hebben de ballonnen met ledverlichting een chique en echte bruilofts-uitstraling. Het geeft het bruidspaar ook echt een welkom thuisgevoel als ze in de kleine uurtjes na het feest arriveren bij hun huis en de bruidegom zijn bruid bij dit sprookjesachtige licht over de drempel kan dragen.

 

Bedankjes zijn goud waard

flesje-bladgoudBedanken van de ceremoniemeester of getuigen of alle daggasten. Het is een blijk van waardering dat ze er deze dag bij waren en in de aanloop jullie hebben bijgestaan. Dat vraagt om een mooi gebaar en daar past een cadeau bij met symbolische waarde. Natuurlijk kun je een fles wijn of bloemen geven, maar wat dacht je van een klein flesje met (blad)goud, met de boodschap ‘je bent goud waard’  of iets in de trant van een gouden randje. Ook een persoonlijk ingelijst gedicht of een fotolijstje, een beeldje, persoonlijke steen of ander symbool voor jullie vriendschap kan extra waarde geven.

Onder andere te bestellen bij de museumwinkel

 

De persoonlijke touch

Een huwelijk is een persoonlijke dag, vol van symboliek, maar vooral ook een dag over twee mensen met een eigen karakter, hobby’s, liefhebberijen, voorkeuren en smaak. Laat de dag een weerspiegeling zijn van het bruidspaar in thema, versiering en symboliek, zo wordt de bruiloft vanzelf een origineel huwelijksfeest!

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *