Welke stofzuiger is de beste koop – januari 2017

stofzuigers waar je blij van wordtMet onze huidige stofzuiger is het nooit meer dan liefde op het eerste gezicht geworden, dus tijd voor een nieuwe. De Henry is destijds in de snelheid aangeschaft bij een verkooppunt om de hoek toen onze vorige het begaf, maar behalve goed stofzuigen is het verder geen fijn apparaat. Lomp en groot bij het opbergen, niet ergonomisch door de losse buizen en hij maakt vooral ook veel herrie. Op zoek dus naar een nieuwe.

 

Wat zijn eigenschappen om op te letten bij de aanschaf van een stofzuiger?

 • Voor wat voor vloertype ga je de stofzuiger gebruiken, heb je een parketborstel nodig of moet de stofzuiger juist hoogpolig tapijt schoon krijgen.
 • Heb je huisdieren of is er sprake van allergie? Let dan extra of de borstels (voor de haren) en filters.
 • Hoeveel dB herrie maakt de stofzuiger? Bij ons in huis gebeurt het stofzuigen vaak tussen de bedrijven door. Als andere huisgenoten dan muziek luisteren of een filmpje kijken is het erg irritant dat je alleen nog maar de stofzuiger hoort. Kijk overigens ook niet alleen naar het door de fabrikant aangegeven dB, maar ook naar de regelbare zuigkracht waarmee je zelf het vermogen (lees volume) kunt bepalen. Door het terugdraaien van het vermogen kun je ’s avonds laat of bij een slapende baby toch even stofzuigen.
 • De lengte van het snoer, omdat het gewoon handiger is niet steeds de stekker ergens anders in het stopcontact te moeten stoppen
 • Zakloos of toch met zak? Wat zijn de kosten voor de benodigde stofzuigerzakken? Verliest een zakloze stofzuiger niet teveel aan zuigkracht?
 • Ergonomie: is het apparaat wendbaar, kun je de stang verstellen, moet je er de trap mee op?
 • Opbergen: Kun je hem rechtop wegzetten en hoeveel ruimte neemt hij dan in? Kun je de losse stukken opbergen in het apparaat? Past hij op de plek in je kast?

 

De beste stofzuigers op dit moment

   • Bosch BGL8ALL2 Ingenius ProSilence 68/ Bosch perfectionist ProSilence 59

    Bosch IngeniusMet 68 dB een stille krachtpatser, zuigt goed op harde vloeren én tapijt en heeft een ruime actieradius met zijn 15 m snoer. Voorzien van een zeer ruime stofzak (5l) en een goede Hepafilter. Wel aardig aan de prijs, maar eigenlijk zijn alle gebruikers erg enthousiast (best reviewd in 2016 en staat op één bij besteproduct.nl) dus zeker de moeite waard.

    Bosch perfectionistIn de winkels nog maar lastig verkrijgbaar (voor ca. 249 euro), vandaar dat we naar nieuwere varianten hebben gekeken. Een ander type Ingenius, deze is met 74dB is iets minder stil, maar zuigt wel beter op het tapijt en krijgt ook vrijwel alleen maar positieve reviews. Of het nóg stillere jonge broertje: de Bosch Perfectionist ProSilence 59 (329 euro), met jawel maar 59 dB geluid! Deze laatste reinigt goed op harde vloeren en tapijt, is zeer zuinig, heeft een lang snoer van 12 m. Hij heeft helaas alleen niet de modieuze textiele slang.

   • Miele Complete C3 Black Diamond ecoline (beste uit de test)

    Miele stofzuigerDeze stofzuiger komt met een 7,5 (volgens de consumentenbond) als beste uit de test. Deze stofzuiger scoort hoog bij de experts, maar krijgt van gebruikers vooral positieve reviews op harde vloeren, zuigt zwaarder op tapijt. Maakt relatief gezien wat meer herrie (75dB), maar is prettig en comfortabel in gebruik. Met 10 meter snoer een aardige actieradius. Prima prijs-kwaliteitverhouding. Over het algemeen komen de meeste stofzuigers van Miele goed uit de test, maar scoren ze wel slecht op het onderdeel geluid, voor ons wel een belangrijk punt. Prima keuze dus als je harde vloeren hebt, voor tapijt kun je beter een van de andere stofzuigers nemen.

    Verkrijgbaar voor ca. 189 euro

   • Dyson V8 Absolute

    Dyson V8 absoluteSnoerloos even snel stofzuigen in je kamer of de auto, dat gaat met gemak met deze steelstofzuiger van Dyson, ook heeft het een handig opzetstuk om als kruimeldief te gebruiken. Enthousiaste reviews maken dit tot een best reviewed product in 2016. Het is een zakloze steelstofzuiger, niet de stilste met 82 dB en zeker niet de goedkoopste, maar echt wel catchy. Voor de gadgetliefhebber zeker een topper. Wel lastig is dat je bij onderbreking van het stofzuigen de stofzuiger moet neerleggen, maar je kunt zonder stekker 40 minuten vooruit. Het voordeel van snel draadloos stofzuigen is meteen ook het grootste nadeel, hij moet op een gegeven moment aan de lader. Ook het schoonmaken of legen van de stofbak is niet voor iedereen even handig, de meningen hierover zijn dan ook erg verdeeld. Een aanrader voor de gadgetliefhebber, die even snel een stofzuiger door het huis wil kunnen halen, want daarvoor is hij erg gemakkelijk en presteert hij goed.

    Verkrijgbaar voor ca 589 euro

   • Philips FC8722

    philips stofzuigerDe Philips scoort hoog in de testen, maar is met 78 dB wel iets minder stil. Prima stofzuiger voor deze prijs, maar legt het wat ons betreft qua prestaties wel af tegen bijvoorbeeld de Bosch. Een klein nadeel vinden we het snoer van 8 m. en de vrij hoge borstel, waardoor je onder een lagere bank moeilijker met de stofzuiger kunt komen. Is het geluid niet van belang dan is dit een prima alternatief voor de duurdere Bosch.

    Verkrijgbaar voor ca. 176,91 euro

     

   • AEG VX7-1-BO-A

    AEG stofzuigerDe ideale stofzuiger als je huisdieren hebt, want met de speciale turbobostel verwijder je écht makkelijk alle haren. De stofzuiger is verder lekker stil (72dB), zuinig en stoot weinig stof uit. Zeker ook qua betaalbaarheid niet slecht. Snoerlengte is met 9 meter iets korter, maar je hebt toch een actieradius van bijna 12 meter dus voor de meeste huishoudens voldoende. Heb je geen huisdieren dan zou je ook naar de super stille variant van AEG kunnen kijken (maar 58dB!), je mist dan wel de turboborstel: AEG VX8-4-ECO of AEG VX8-4-CB-E

    Verkrijgbaar voor 179 euro

 

Is de beste koop Bosch BGL35MOV20 ook echt een aanrader?

stofzuiger bosch moveon BGL35mov20De Bosch BGL35MOV20 wordt aangeprezen als beste koop. Voornamelijk vanwege de prijs vermoeden wij, want die is met nog geen honderd euro echt heel laag voor een stofzuiger. Van de recensies en testen worden we toch niet overdreven enthousiast. De stofzuiger valt snel om, heeft geen goed passende stofzak (waardoor stof in de motor komt), de slang trekt snel los, maakt relatief veel herrie. Maar het is wel een goed alternatief voor als je wat minder wilt besteden aan je stofzuiger. Klein en wendbaar en in deze prijsklasse is het zeker geen miskoop.

Conclusie

De Dyson lijkt ons handig om ergens in een hoek te hebben staan voor de snelle klussen, maar onze voorkeur gaat uit naar de Bosch Ingenius. We hebben op de prijs na eigenlijk geen negatieve punten kunnen ontdekken. Prima prestaties, lekker stil, fijn in gebruik, met lang snoer en een grote stofzak, kortom voor ons een ideale stofzuiger.

No Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *