T-shirt origamie, jij kan het ook!

Wil je mooie nette stapels kleding in je kast, maar beheers je niet de kunst van het precisievouwen? Geen probleem, want er is een simpel hulpmiddel. Hiermee leg ook jij in enkele seconden en zonder stress je t-shirts strak gevouwen in de kast.

Er bestaat namelijk zoiets als een vouwplank. Wij kwamen in aanraking met deze gadget toen we zochten naar een oplossing voor een bewoner van een gezinsvervangend tehuis.
Zijn kledingkast was een grote puinhoop, hij rolde kleding op en frommelde alles zo in de kast. De kast werd een doorn in het oog van de familie en begeleiding die telkens de kast opnieuw aan het inruimen waren. De bewoner wilde vooral zelf zijn dingen doen, zelf wassen en zijn was vouwen. Met dit plankje werden de t-shirts opeens keurig netjes gevouwen. Alles ligt op dezelfde grote op dezelfde vouw waardoor de kast heel erg netjes oogt.

Benieuwd hoe het werkt? dr. Sheldon Cooper showt het in The Big Bang theorie:

Deze zogenaamde Sheldon vouwplank is te koop voor ca. 9,95 euro. Ook Brabantia heeft een vouwplank, deze werkt anders, maar zorgt ook voor nette stapels in de kast. Handig detail is de compacte vorm met kledinghaak, je hangt hem dus zo in je kast. De Brabantia vouwplank is te koop bij de meeste huishoudelijke winkels, of online te bestellen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *