Voetproblemen – weg met voetschimmel, koude voeten en zweetvoeten

Voeten zijn vaak een ondergeschoven kindje. Zeker bij hardnekkige en gênante problemen zoals voetschimmel, kalknagels en zweetvoeten stoppen we ze liever weg. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse oplossingen.

Zweetvoeten

Zweetvoeten zijn hinderlijk en we schamen ons er vaak voor. Er zijn op de markt diverse middelen verkrijgbaar waarmee we onze voeten kunnen behandelen, maar vaak is het aanrommelen met heftig ruikende sprays, smeersels of andere chemische poeders.

Naast middeltjes zijn er ook oplossingen die zich richten op het schoeisel. Het dragen van leren schoenen met voldoende ruimte en katoenen, antibacteriële sokken of speciale zooltjes (cederhout bijvoorbeeld) scheelt al iets, maar is vaak niet afdoende of oncomfortabel.

Voetschimmel

Een ander veelvoorkomend probleem is voetschimmel. Goed te behandelen, maar omdat het zich makkelijk kan verschansen in naden van sokken en schoenen steekt het zo weer de kop op en lijkt het soms een chronische kwaal te worden. Voor je het weet ben je aan de slag met poeders, smeermiddelen en kookwas om uiteindelijk na één zwembadbezoek weer terug te zijn bij af.

Zilversokken

zilversokkenEen eenvoudige oplossing voor zowel zweetvoeten als schimmelgevoelige voeten is het dragen van zilversokken. Deze sokken reguleren de warmte, reduceren het transpireren en zijn sterk antibacterieel, waardoor schimmelinfecties worden voorkomen en bestreden. De sokken zijn vanwege deze eigenschappen en het zachte boord ook zeer geschikt voor sporters en mensen met Diabetes. De ervaringen met deze sokken zijn over het algemeen erg positief.

De werking van zilversokken

De sokken zijn voorzien van echt zilver(garen). In een warme en vochtige omgeving (sokken en schoenen) hebben bacteriën het erg naar hun zin. De zilverionen in de sokken worden actief door warmte en vocht (zweet). Bacteriën en schimmels hebben een negatieve lading (-).  De bacteriën worden door een positieve lading van de actieve zilverionen aangetrokken en omsloten waardoor ze onschadelijk worden gemaakt.

Eigenschappen:

  • werken snel tegen de geur van zweetvoeten
  • effectief bij bestrijden en voorkomen van voetschimmel
  • bestrijden transpiratie van de voeten (plantaire hyperhidrose)
  • zorgen voor een natuurlijk warmte-evenwicht
  • zacht boord en (vrijwel) geen naden dus zeer geschikt ook voor de diabetische voet
  • helpt bij eczeem en atrofische huid
  • voorkomt blaren

 

Er zijn diverse varianten te koop: gewone sokken, werksokken en kniekousen. De meest voorkomende kleuren zijn wit en zwart, maar ook beige en grijze sokken zijn verkrijgbaar.

Diverse merken hebben zilversokken, de bekendste zijn Best4feet en Silversoft. De samenstelling verschilt per merk, maar Best4Feet sokken zijn gemaakt van:  66% katoen, 20% polyamide, 5% Elasthaan en 9% puur zilver.

Via internet zijn de sokken in diverse webwinkels te bestellen. Het goedkoopste bestel je ze bij Skafit (vanaf 16,95 euro, bij de aankoop van meer exemplaren ontvang je korting):

https://webshop.skafit.nl/sokken.html

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *