Gratis studeren en een diploma halen? Ja het kan!

Studeren voor je diplomaGratis studeren en zelfs een diploma halen, kan dat? Jazeker! Lees hier hoe het werkt. Van universitaire modules aan universiteiten zoals Harvard tot aan computer-, hobby en taalcursussen. Op internet vind je cursussen van opleidingsinstellingen over de gehele wereld die je in een aantal gevallen zelfs kunt afsluiten met een officieel certificaat. Vanwege het internationale aspect zijn de lessen wel vaak in het Engels. Door het laagdrempelige karakter is het de ideale manier om je vaardigheden bij te spijkeren, honger naar kennis te stillen of eens uitproberen welke studie het beste bij je past.

 

Waar vindt je deze gratis cursussen

 

Nederlandse Open Universiteit

Maak eenvoudig en vrijblijvend kennis met de studiemogelijkheden van de Open Universiteit. Ze hebben gratis cursussen in de volgende vakgebieden: Cultuurwetenschappen, Informatica, Managementwetenschappen, Milieu- en natuurwetenschappen, Onderwijswetenschappen, Politiek en bestuur, Psychologie.

De cursussen geven op een laagdrempelige wijze een goede indruk van de opleidingen en het studeren bij de OU. De omvang varieert van zo’n 4 tot maximaal 28 uur studie. Aanmelden is niet nodig, je kunt direct beginnen.

Het overzicht van de gratis studies: http://www.ou.nl/eCache/DEF/2/19/943.html

EdX : kwalitatief onderwijs zowel in de klas als online

Edx biedt interactieve online lessen en MOOCs (Massive Online Open Course) van beste universiteiten ter wereld. Online cursussen van MITX, HarvardX, BerkeleyX , UTX en vele andere universiteiten . Onderwerpen zijn onder meer biologie, bedrijfskunde, chemie , informatica , economie, financiën , elektronica , engineering , voedsel en voeding , geschiedenis, menswetenschappen, recht, literatuur, wiskunde, geneeskunde, muziek, filosofie, fysica, wetenschap , statistieken en meer. EDX is een non-profit online initiatief gemaakt door founding partners van Harvard en MIT .

De doelen van EDX gaan verder dan iedereen toegang geven tot goed onderwijs. Ze willen techniek inzetten om onderwijs te verbeteren en het leren makkelijker te maken. Het onlineplatform is open source en wordt gebruikt om onderzoek te doen naar leren. De resultaten worden beschikbaar gesteld om docenten te inspireren en het leren wereldwijd te verbeteren.

Meer informatie: http://www.edx.org

 

Coursera : online educationplatform

Volg gratis online lessen van ruim 80 top universiteiten (wereldwijd). Coursera is verbonden aan Stanford Univeristy en biedt meer dan 500 verschillende cursussen. Niet alleen kun je de lessen volgen, je kunt ook participeren, vragen stellen aan je docent en van medestudenten feedback krijgen. De missie van Coursera is om voor iedereen goed onderwijs toegankelijk te maken, zodat we ons leven verder kunnen ontwikkelen en verbeteren.

Op de website kun je eenvoudig zoeken op categorie, startdatum en taal. Veruit de meeste cursussen zijn in het Engels, gevolgd door Chinees, Spaans of Frans, maar van de Universiteit Leiden is er bijvoorbeeld ook een Nederlandse module

Website: https://www.coursera.org/

 

Allison Course: studeren waar en wanneer je maar wilt

De missie van ALISON is simpel: het mogelijk maken om ongeacht waar ook ter wereld je bent, te leren en certificaten hiervoor te behalen – in je eigen tempo – gebruikmakend van de gratis interactieve multimedia. Er wijn 600 cursussen om uit te kiezen: van financieel economisch, IT en computervaardigheden, gezondheid enzovoort. Elke cursus wordt afgesloten met een certificaat, maar er zijn ook opleidingen waarbij je na afronding een echt diploma kunt krijgen. Via een online account kun je eigen resultaten bijhouden en na het volledig afronden van een programma kun je een certificaat aanvragen. Alle lessen zijn gratis, maar je betaalt wel voor het (niet verplicht) aanvragen van een officieel certificaat.

Mike Feerick is oprichter en CEO van ALISON.com , een wereldleider en innovator in gratis online gecertificeerde leren. Opgericht in 2007 , is ALISON erkend als de eerste MOOC provider, ( Massive Open Online Course ), pionier van een beweging die vandaag de dag is een revolutie in de wereldwijde toegang tot onderwijs en de werkplek vaardigheden opleiding en werk gelegenheid.

Website: http://alison.com

 

 

Proeflessen: gratis kennismaken met een studie

Wil je direct aan de slag met betaalde opleidingen en weet je niet precies welke richting dan is er ook de mogelijkheid om proeflessen aan te vragen bij de gerenommeerde online onderwijsinstellingen. Zo’n proefles kan een goede indruk geven van de inhoud en het niveau van de studie.

Bij de volgende online onderwijsinstellingen kun je terecht:

  • LOI
  • NTI : ruim 90 proeflessen Wat wil jij worden in 2014?
  • Studieplan : vraag een proefles aan van de populairste cursussen
  • Laudius.nl: inschrijven en direct drie maanden gratis uitproberen
  • Sonneveltopleidingen: specifiek aanbod op gebied van gezonde leefstijl, van medische basiskennis en psychologie tot massagetherapeut en detoxcoach. Laat je gratis adviseren door de studiecoach of download een gratis proefles. Soms kun je ook tegen gering tarief een masterclass volgen of je laten coachen.
  • NHBO: veel korte praktijkgerichte, erkende opleidingen waarvan je ook gratis proefhoofdstukken kunt downloaden.
  • Slimleren: digitaal oefenprogramma voor middelbare scholieren waarmee je thuis kunt oefenen, probeer 30 dagen gratis.

Ga je studeren vergeet dan zeker niet dat studeren nog steeds aftrekbaar is van de belasting waardoor je daar misschien nog een financieel voordeel uit kunt halen. Na een drempelbedrag kun je de kosten voor opleiding. Dit maakt een studie niet gratis, maar veelal wel stukken goedkoper. Kijk op belastingdienst.nl vo0r meer informatie.

Met de gratis proeflessen kun je goed oriënteren op het aanbod en een weloverwogen keuze maken.

Test jezelf

Weet je niet precies wat je wilt gaan doen of waar je competenties liggen? Ben je aan het voorbereiden op een assesment? Kijk dan eens op de website van 123test. Hier kun je een heleboel gratis testen vinden. Van beroepskeuze, persoonlijke waarden, competenties tot assessmenttrainingen.

Test je zelf

 

Gratis studeren aan een universiteit in het buitenland

Het is ook mogelijk om aan een echte universiteit te studeren zonder hiervoor collegegeld te betalen. In sommige Europese landen is het studeren namelijk gratis en als inwoner van een EU lidstaat heb je recht om hetzelfde bedrag te betalen, niets dus.

Houdt wel rekening met andere kosten die aardig op kunnen lopen zoals een verzekering, verplichte lidmaatschappen, levensonderhoud en huisvesting. Meer informatie over al dan niet gratis studeren in het buitenland en de mogelijke opleidingen is te vinden op de volgende website:  wereldwijdestudenten.nl
Life Sciences Recruitment & Executive Search

Gratis studeren en certificeren kan dus echt, misschien dat niet alle opleidingen beschikbaar zijn, maar het is zeker mogelijk om al dan niet online een officieel diploma te halen.

 

2 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *