Welke stofzuiger komt als beste uit de test?

stofzuigers waar je blij van wordtAls je een nieuwe stofzuiger gaat aanschaffen is het fijn om te weten welke stofzuiger het beste getest is, prettig is in gebruik of het meeste waar voor je geld biedt. Reviews bieden soms uitkomst, maar wat voor de één handig is hoeft dat voor de ander niet te zijn. Ook de wensen en eisen verschillen per huishouden. Zijn er huisdieren, is er sprake van allergie, moet het snoer lang zijn, is de gebruiker lang, wel of geen zakloze stofzuiger, zuigmond voor parket of vloerbedekking etc. Daarom is het fijn dat er objectieve testen zijn die onze zoektocht naar de perfecte stofzuiger een eindje op weg helpen.

 

De testwinnaars volgens de Consumentenbond

Elk jaar test de consumentenbond huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers. Er zijn twee categorieën winnaars: beste koop en beste  uit de test. De winnaars van 2013 zijn de moeite van het bekijken waard en vormen een mooi startpunt voor de zoektocht naar een nieuwe stofzuiger.

Beste koop voor stofzuigers in 2013 :

stofzuiger bosch moveon BGL35mov20

De Bosch BGL35mov20 beste koop èn beste getest.

 • Bosch BGL35MOV20 – 149 euro
  Compact, soft weels, HEPA filter, 2200 watt, elektronische zuigkrachtregeling, snoer 7,3 m, 4 l stofzak, energiebesparende compressortechnology, incl. parketborstel
 • AEG JetMaxx AJM6820 – 119 euro
  Snelle opzuiging van stof van 180 km/uur, met airbasket voor stofzak, 2000 Watt, uitwasbaar HEPA filter, snoer 7 m, stofzak en dust magnet borstel.
 • Philips PerformerPro FC9182/01 (beste koop juli 2014) – 119 euro
  2000 Watt met parketborstel, speciale 5 l stofzak: s-bag voor ultra long performance, snoer 6 m. , 79 dB
 • AEG ACS 6925 Super cyclone   – 109 euro
  Stofzuiger Zakloos, 2000 Watt, wasbare en herbruikbare HEPA H12 filter, geluidsniveau: 83 dB

Beste uit de test stofzuigers 2013

 • Electrolux USORIGINDB Ultra Silencer – 199 euro
  1800 watt,  SilentAir technology, een erg stille stofzuiger met maar 65 dB! Motorfilter, 12 m. actieradius, wasbare hygiëne filter, AeroPro Silent-zuigmond, AeroPro 3-in-1, mechanische stofzakvolaanduiding, rubberen wielen.
 • Bosch BGL35MOV20 – 149 euro
  Compact, soft weels, HEPA filter, 2200 watt, elektronische zuigkrachtregeling, snoer 7,3 m, 4 l stofzak, energiebesparende compressortechnology, incl. parketborstel.
 • Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5ZOOO1 (speciaal voor huisdieren) – 299 euro
  Sensorbagless, proanimal voor het verwijderen van dierenharen, Selfclean systeem en uitwasbaar Hepa filter, energiezuinig en voorzien van Airbumpertechnologie (zachte botsingen, geen rubberen strepen), snoer 8 m., parketborstel wordt meegeleverd.

Nieuwe EU regelgeving Stofzuigers

Stofzuigers verbruiken veel stroom en dus komt Europa met nieuwe richtlijnen. Net zoals de gloeilamp komt er een verbod op de apparaten met meer dan 1600 watt, vanaf september 2017 mogen er zelfs alleen nog maar stofzuigers verkocht worden van maximaal 900 watt. Zeker de helft van een gemiddelde stofzuiger nu. Het is de hopen dat de fabrikanten de techniek zodanig weten te verbeteren dat de stofzuiger niet aan zuigkracht zal inboeten.

Kortom, zoek je een krachtige stofzuiger die stof, haren en troep de baas kan? Sla dan nu nog je slag. Met de top 5 stofzuigers, kun je in ieder geval al bijna geen miskoop doen.

Lees ook: Welke stofzuiger is de beste koop – januari 2017

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *